Kimi će još jahati

Izvor: Mondo, 19.Avg.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kimi će još jahati

Raikonen produžio ugovor sa ekipom Ferarija

Foto: AP Photo/ Rob Griffith

Vozač Ferarija Kimi Raikonen produžio je danas ugovor na godinu dana pa će i u 2016. godini zajedno sa Sebastijanom Fetelom nastupati za italijanski tim u šampionatu Formule 1.

Finac, svetski prvak iz 2007. godine, ove sezone je u senci klupskog kolege Fetela, koji je pobedio u poslednjoj trci u šampionatu na Hungaroringu.

Posle deset trka Raikonen ima 76 bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i zauzima peto mesto, a Fetel je treći sa 160 bodova.

Kimi Raikonen (35) je debitovao u Formuli 1 2001. godine za volanom Zaubera, a u karijeri je vozio još za Meklaren i Lotus, pre nego što je 2014. drugi put stigao u Ferari.

U F1 šampionatu upisao je 223 trke i 20 pobeda.

Raikonen, koji obožava i hokej i često ga i igra, od 2009. do 2012. nije nastupao u F1, već se posvetio reliju, a vozio je i Naskar.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.