Kimi Raikonen protiv LaFerrarija

Izvor: B92, 23.Feb.2014, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kimi Raikonen protiv LaFerrarija

Uživajte u snimcima i u grmljavini koje proizvodi novi Ferrari dok ga čuveni Kimi Raikonen vozi na stazi Fiorano. Osim usijanih diskova i plamena iz izduvnih cevi, pogledajte i kako izgleda kada se LaFerrari otrgne kontroli.

Proteklih nekoliko meseci izuzetno su uzbudljivi u automobilskoj industriji jer smo svedoci trke trke za predstavljanje tri najnaprednije automobila na svetu. Reč je o Porscheu 918, McLarenu P1 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Ferrariju LaFerrari. Reč je o hibridima koji pomeraju granice onoga što smatramo da je moguće i kada je reč o tehnologiji i kada je reč o fizici.

Do sada smo mogli na internetu da pogledamo recenzije Porschea i McLarena, ali Ferrari se još uvek nije zvanično pojavio u javnosti.

Ipak, pogledajte snimak koji je pre nekoliko dana zabeležen na stazi Fiorano. LaFerrari izgleda veoma upečatljivo i moćno.

Takođe proizvodi i odgovarajuću količinu buke, koju na deliće sekunde prekidaju munjevito brze promene stepeni prenosa.

Ipak, izgleda da je Kimi prilikom jednog izlaska iz spore krivine prejako pritisnuo papučicu gasa zbog čega se u treptaju oka našao van staze.

Uživjte u snimku borbe između najnovijeg Ferrarijevog top modela i bivšeg šampiona Formule 1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.