Izvor: Mondo, 03.Apr.2019, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Ferari na Sajmu automobila (FOTO, VIDEO)

Portofino je jedan od jeftinijih Ferarija sa cenom od oko 200.000 evra

Izvor: MONDO

Posetioci Sajma bili su u prilici da vide i jedan od Ferarijevih novijih modela, Portofino.

Ovaj kabriolet sa sklopivim čvrstim krovom ima raspored sedišta 2+2, što znači da ima dva "normalna" sedišta, dok su zadnja dva uslovna, jer tamo baš i nema mesta, slično kao Bentli Kontinental.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Unutrašnjost je tipično Ferarijevska – zasečeni volan sa mnogobrojnim komandama, instrument tabla sa centralno postavljenim analognim obrtomerom, a tu je i veliki ekran info-zabavnog sistema.

Pod haubom je V8 tvin-turbo motor, zapremine 3,9 litara, koji razvija 592 konjske snage. Snaga se prebacuje na točkove preko sedmostepenog automatskog menjača. Do sto na sat stiže za 3,5 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 320 kilometara na sat.

Portofino je ime dobio po istoimenom malom ribarskom selu u Italiji, koje je popularna destinacija među svetskim džet-setom. "Kad pomenete Portofino, ljudi odmah pomisle na glamur i eleganciju, a to je upravo ono što predstavlja ovaj model", kažu u Ferariju.

Cena: (za jedan Ferari) povoljnih 200.000 evra

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.