Horner: Mnoge stvari mogu da se promene

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 12:26

Horner: Mnoge stvari mogu da se promene

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da su preuranjene tvrdnje da su nedovoljno kažnjeni za kršenje ograničenja budžeta Formule 1 u 2021. godini.

Posle priznanja da je budžet od 145 miliona prekršila za 2,2 miliona dolara, ekipa Red Bul je u oktobru kažnjena sa sedam miliona dolara i sa 10 odsto manje vremena aerodinamičkih testiranja u periodu od godinu dana.

Direktor Ferarija nedavno je rekao da je ta kazna blaga, pošto gotovo da nema uticaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Red Bul koji dominira na početku nove sezone, pobedama u prve tri trke, od kojih su u dve njegovi vozači zauzeli prva dva mesta.

Horner je u izjavi za Skaj rekao da svako ima pravo da izrazi mišljenje.



"Ekipa je obavila odličan posao tokom zime uz ograničeno vreme u aerotunelu za koje smo morali da razvijemo bolid i naravno da će to imati uticaja kasnije tokom godine i sledeće godine. Dakle, gledajući tri trke, mislim da je i dalje preuranjeno, u pogledu ove sezone to reći pošto ima užasno mnogo trkanja do kraja",
naveo je Horner.

Aktuelni šampion iz Red Bula Maks Verstapen pobedio je ove sezone u trkama u Bahreinu i Australiji, a njegov timski kolega Serhio Peres u Saudijskoj Arabiji.

Brzinu i tempo Red Bula pokazalo je i to što je Verstapen do polovine trke sa 15. došao do drugog mesta u Saudijskoj Arabiji.

Ferari i Mercedes su, iznenađeni velikim zaostatkom za šampionom u konkurenciji konstruktora, najavili nadogradnje svojih bolida za trku na Imoli, za Veliku nagradu Emilije Romanje, 21. maja.

"Mnoge stvari mogu da se promene. Čuli smo da dolaze velike promene u Ferariju i Mercedesu kada se budemo vratili u Evropu. Sigurno da ništa ne shvatamo olako, koncentrisani smo na sebe, radeći najbolji posao u okviru ograničenja koja imamo", rekao je Horner.

"Radimo najbolje što možemo onime što imamo, a znamo da je to teška kazna koju smo dobili, prihvatili smo je i radimo najbolje što možemo", dodao je on.

Zbog otkazivanja trke u Kini u Formuli 1 je pauza od mesec dana, a sezona se nastavlja 30. aprila trkom za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.