Hamilton tajnovit pre dolaska u Ferari: Nisam rekao ni roditeljima

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 16:49

Hamilton tajnovit pre dolaska u Ferari: Nisam rekao ni roditeljima

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton toliko je bio tajnovit u vezi sa odlukom o prelasku u Ferari.

Zanimljivo, o tome nije čak obavestio ni roditelje.

Hamilton je iznenadio Formulu 1 odlukom da napusti Mercedes i od 2025. godine pređe u Ferari, uprkos tome što je prošlog leta produžio ugovor sa Mercedesom.

Vest je objavljena 1. februara i smatra se najvećim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << transferom u istoriji Formule 1, ali i jednim od najvećih iznenađenja u sportu uopšte.



"Ni sa kim nisam razgovarao. Nisam rekao ni roditeljima sve dok nije trebalo objaviti vest. Dakle, niko nije znao. Stvarno sam želeo to da uradim za sebe. Morao sam da saznam šta bi za mene bilo najbolje"
, rekao je Hamilton za podkast Bi-Bi-Si (BBC).

Jedan od najboljih vozača svih vremena potpisao je prošlog avgusta jednogodišnji ugovor sa Mercedesom uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana, koju on nije prihvatio, pa će na kraju sezone napustiti ekipu za koju vozi od 2013.

Hamilton je o odluci obavestio direktora Mercedesa Toto Volfa dan pre nego što je transfer objavljen, na doručku u Volfovoj kući. Oni su bliski prijatelji otkako je 39-godišnji britanski vozač iz Meklarena prešao u Mercedes.

Hamilton je rekorder Formule 1 sa 103 pobede i 104 pol pozicije i deli rekord sa Mihaelom Šumaherom - sedam šampionskih titula.

On je i ranije govorio da mu je dečački san da vozi za čuvenu italijansku ekipu.

"Ukazala se prilika i pomislio sam: 'U redu, moram da razmislim na sekund. Ali nisam imao mnogo vremena za razmišljanje i morao sam da pratim osećaj i odlučio sam da prihvatim priliku".

Poslednju pobedu u šampionatu ostvario je u pretposlednjoj trci u sezoni 2021. godine u Saudijskoj Arabiji.

Nova sezona Formule 1 počinje u subotu trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nikad nikom nisam rek’o da bih u Ferari preš’o – Hamilton školski sačuvao tajnu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 11:42

Britanac otvorio dušu...Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton izjavio je da ni njegovi roditelji nisu znali da je potpisao ugovor sa ekipom Ferarija u šampionatu Formule 1, prenosi AP...Hamilton je prvog februara objavio da na kraju godine prelazi u Ferari, uprkos tome što je prošlog leta produžio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.