Hamilton najbrži u Monaku

Izvor: RTS, 26.Maj.2019, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton najbrži u Monaku

Britanski vozač Luis Hamilton iz Mercedesa pobedio je u trci za Veliku nagradu Monaka u Formuli 1 na čuvenoj stazi u Monte Karlu.
Hamilton je do 77. pobede u karijeri došao ispred drugoplasiranog asa Ferarija, Nemca Sebastijana Fetela, dok je treće mesto pripalo Fincu Valteriju Botasu, takođe iz Mercedesa.

Četvrto mesto osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Holanđanin Maks Ferštapen uz Red Bula zbog kazne (pet sekundi), koju je dobio u 23. krugu, a potom su se plasirali Francuz Pjer Gasli (Red Bul i Španac Karlos Sainc (Meklaren).
Bodove su još osvojili Danil Kvjat (Toro Roso), Aleksandar Albon (Toro Roso), Danijel Rikardo (Reno) i Francuz Roman Grožan (Has). 
U generalnom poretku vodi Hamilton sa 137 bodova, ispred Botasa sa 120, Fetela 82 i Ferštapena 78.
Naredna trka vozi se u Montrealu 9. juna.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bez kazni za Hamiltona i Ferstapena

Izvor: B92, 26.Maj.2019

Vozači Mercedesa Luis Hamilton i Red Bula Maks Ferstapen nisu kažnjeni zbog incidenta u završnici današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Monaka...Ferstapen je dva kruga pre kraja pokušao da obiđe Hamiltona i došlo je do kontakta, ali redosled je ostao nepromenjen, pa je aktuelni šampion zadržao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.