Hamilton najbrži na prvom treningu u Singapuru

Izvor: Beta, 30.Sep.2022, 14:05

Hamilton najbrži na prvom treningu u Singapuru

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je najbrži na današnjem prvom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura.Sedmostruki svetski šampion ostvario je rezultat od 1:43,033 minuta i bio je brži za 0,084 sekundi od vodećeg u generalnom plasmanu Maksa Verstapena iz Red Bula.Treći je bio vozač Ferarija Šarl Lekler sa 0,402 sekunde zaostatka.Vozač Red Bula Serhio Peres zauzeo je četvrto mesto, Džordž Rasel iz Mercedesa peto, a šesti je bio Karlos Sainc iz Ferarija. Sedmo mesto zauzeo je Esteban Okon iz Alpina, a osmi je bio vozač Aston Martina Lens Strol, koji je izleteo sa staze zbog čega je trening u jednom trenutku bio prekinut.Vozač Alfa Taurija Pjer Gasli bio je deveti, a Fernando Alonso iz Alpina 10.Aktuelni svetski šampion Verstapen mogao bi već u nedelju da osvoji drugu šampionsku titulu, ako pobedi u Singapuru i poklope se drugi rezultati.Verstapenu je za titulu potrebno da osvoji 22 boda više od Leklera.Drugi trening na programu je kasnije danas, treći se vozi u subotu od 12, a kvalifikacije počinju tri sata kasnije.Trka za Veliku nagradu Singapura na stazi Jas Marina, prvi put posle 2019. godine, na programu je u nedelju od 14 časova.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karlos Sainc najbrži na drugom treningu uoči VN Singapura

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2022

Vozač Ferarija Španac Karlos Sainc bio je najbrži na današnjem drugom slobodnom treningu na stazi "Marina bej" uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura...Sainc je ostvario vreme od 1:42,587 minuta, dok je drugi bio njegov timski kolega Šarl Lekler iz Ferarija sa 0,208 sekundi zaostatka za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.