Hamilton i Fetel najbrži u Nemačkoj

Izvor: B92, 05.Jul.2013, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton i Fetel najbrži u Nemačkoj

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbolje vreme na prvom slobodnom treningu pred devetu trku sezone u Formuli 1, Veliku nagradu Nemačke.

Hamilton je najbrži krug na stazi "Nirburgring" odvozao u vremenu od 1:31.754 minuta, sa dve desetinke prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Nika Rozberga.

Treće vreme imao je vozač Red Bula Mark Veber, koji je bio sekundu iza Hamiltona. Drugi trening vozi se od 14 časova.

Prvi trening na „Nirburgringu“ obeležilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je malo akcije na stazi, kao i problemi Fernanda Alonsa u Ferariju, koji se dva puta tokom treninga zaustavio na stazi zbog problema sa motorom, da bi se na kraju parkirao u garaži. Španac je jedini koji tokom prepodneva nije uspeo da kompletira krug. Problema sa pneumaticima, kakvi su viđeni prošlog vikenda u Britaniji, za sada nije bilo, pa u ovom trenutku nema govora o najavljenom bojkotu od strane vozača.

S druge strane, Mercedes je u potpunosti dominirao, pošto su se Hamilton i Rozberg smenjivali na čelu, da bi na kraju daleko iza sebe ostavili svoje rivale. Veber im je bio najbliži, a najbolju trojicu sledili su vozač Fors Indije Adrijan Zutil, Kimi Raikonen u Lotusu, drugi vozač Ferarija Felipe Masa i Dženson Baton u Meklarenu. Prvu desetoricu kompletirali su branilac titule Sebastijan Fetel, Roman Grožan u drugom Lotusu i drugi vozač Meklarena Serhio Peres.

Poslednji trening na stazi „Nirburgring“ vozi se u subotu od 11 časova, dok su kvalifikacije na programu tri sata kasnije. Velika nagrada Nemačke startuje u nedelju u standardnom terminu, u 14 časova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamilton i Fetel najbrži u Nemačkoj

Izvor: B92, 05.Jul.2013

Vozači Mercedesa i Red Bula Luis Hamilton i Sebastijan Fetel bili su najbrži na prvim treninzima pred devetu trku sezone u Formuli 1, Veliku nagradu Nemačke...Najbolje vreme dana ostvario je mladi Nemac tokom popodneva, pošto je krug na stazi "Nirburgring" odvozao za 1:30.416 minuta...Fetel je tada...

Nastavak na B92...

Hamilton najbrži na prvom treningu u Nemačkoj

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jul.2013

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme na današnjem prvom treningu na stazi Nirburgring, uoči trke Formule jedan za Veliku nagradu Nemačke. ..Nstavio sa sjajnim vožnjama: Luis Hamilton  ..Luis je tokom treninga, na kome vozači nisu imali problema sa gumama, ostvario vreme od...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.