Formula 1 kaznila Leklera

Izvor: B92, 27.Maj.2023, 22:18

Formula 1 kaznila Leklera

Vozač Ferarija Šarl Lekler kažnjen je danas dodavanjem tri pozicija na plasman iz kvalifikacija, pa će trku za Veliku nagradu Monaka početi sa šestog mesta.

Lekler je današnje kvalifikacije završio na trećem mestu, a kažnjen je pošto je u tunelu ometao vozača Meklarena Landa Norisa koji je bio u brzom krugu i zbog toga nije uspeo da popravi rezultat i ostao je 10.

"Lekler je završio svoj poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krug u trećem delu kvalifikacija i bio je na stazi. Noris je bio u brzom krugu, stigao je Leklera na sredini tunela i očigledno je bio sputan", navodi se u saopštenju stjuarda, preneo je Skaj.

Lekler je zbog kazne pao na šesto mesto, pa su plasman za po jedno mesto popravili Esteban Okon iz Alpina, Karlos Sainc iz Ferarija i Luis Hamilton iz Mercedesa.

Sa prvog mesta startovaće vodeći u generalnom plasmanu vozač Red Bula Maks Verstapen, a sa drugog Fernando Alonso iz Aston Martin.

Trka za Veliku nagradu Monaka na programu je u nedelju od 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.