Fetel kažnjen – startuje šesti u Austriji

Izvor: N1 televizija, 30.Jun.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetel kažnjen – startuje šesti u Austriji

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pomeren je na šesto mesto na startu Velike nagrade Austrije pošto je kažnjen zbog usporavanja Karlosa Sainsa juniora tokom kvalifikacija.

Četvorostruki svetski šampion je zauzeo treće mesto na stazi „Red Bul ring“, iza dvojca Mercedesa Valterija Botasa i Luisa Hamiltona.

Do incidenta sa španskim automobilistom je došlo tokom drugog dela kvalifikacija, a Fetel je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << naknadno rekao da uopšte nije primetio Sainsa, a i da ga tim nije upozorio da mu se približava. Iako je direkcija trke prihvatila Fetelovo objašnjenje da nije mogao da vidi vozača Renoa, svakako nije smeo da vozi toliko sporo na trkačkoj putanji. Zbog toga je kažnjen pomeranjem za tri pozicije, uz komentar direkcije trke da je takav slučaj bio i u sličnim incidentima tokom ove sezone.

Zahvaljujući Fetelovoj kazni, njegov timski kolega Kimi Raikonen će startovati sa treće pozicije, a za po jedno mesto u odnosu na kvalifikacije napredovaće i vozač Red Bula Maks Ferstapen i Roman Grožan u bolidu Hasa.

Sains, koji je uspeo da prođe u poslednji deo kvalifikacija, izleteo je sa staze u prvoj krivini da bi izbegao kontakt sa Fetelom i tako je oštetio svoj bolid. Španski automobilista će na trci za Veliku nagradu Austrije startovati kao deveti.

Osma runda ovogodišnjeg šampionata Formule 1 na programu je u nedelju od 15.10, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.