Ferrari počeo testirati električni automobil

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Apr.2018, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferrari počeo testirati električni automobil

MILANO - Najpoznatiji svjetski proizvođač superautomobila Ferrari eksperimentira s automobilom na hibridni pogon, za Bloomberg je priznao predsjednik i CEO te talijanske tvrtke Sergio Marchionne utišavajući buku oko „nečujnog" testiranja novog Ferrarijevog modela.

Nakon što se prošli mjesec na YouTube-u našla snimka s Ferrarijeve staze za testiranje Fiorano u blizini talijanskog gradića Maranello na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prototip Ferrarija kreće i ubrzava posve nečujno, Marchionne je u jučerašnjem intervjuu za Bloomberg najavio novu eru automobilske industrije nagovještajem superautomobila koji će pokazati „punu snagu elektrifikacije". Isto tako, taj bi model trebao svima dokazati što se sve može napraviti s električnim pogonom ako ga se ispravno iskoristi, izjavio je Marchionne.

Iskren u svojim istupima, Marchionne se još prije dvije godine gnušao na ideju da bi se Ferrari, automobil poznati po svojem bučnom V12 motoru, mogao upustiti u proizvodnju električnih automobila nazivajući taj trend „sramotnim". Ipak, početkom je ove godine zagonetno izjavio za Bloomberg:

„Ako je potrebno izgraditi električni superautomobil, Ferrari će i u tome biti prvi", ponukan uspjehom i publicitetom koji uživa Tesla, automobil Elona Muska. I to nije prvi put. Komentirajući proizvodnju Ferrari SUV-a prije nekoliko godina izjavio je, „Prije bih da me ubijete", samo kako bi u siječnju 2018. godine isto tako najavio i proizvodnju prvog Ferrari SUV-a.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.