Ferrari SUV stiže 2022.

Izvor: B92, 17.Sep.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferrari SUV stiže 2022.

Prvi Ferrarijev SUV u istoriji – model Purosangue, koristiće novi mehaničku platformu sa napred postavljenim motorom.

Ferrari je pre godinu dana potvrdio da radi na svom prvom SUV vozilu i istovremeno otkrio njegovo ime, a AutoCar piše da će taj automobil imati premijeru 2022. godine. Purosangue će koristiti kao osnovu novu generaciju Ferrarijeve mehaničke platforme namenjene modelima sa napred pozicioniranim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << motorom. Kako se navodi, ova platforma će moći da nosi V6, V8 i V12 motore.

Ferrari Purosangue imaće 4 sedišta, 2 napred i 2 pozadi, a u kupcima će biti na raspolaganju i verzija sa hibridnim benzinsko-električnim pogonskim sistemom, poput onog koji koristi Ferrari SF90 Stradale. To znači da će pored benzinca pogonski sistem činiit i tri električna motora, od kojih su dva na prednjoj a jedan na zadnjoj osovini automobila. I dok će se u hibridnoj verziji verovatno nalaziti V6 turbo-benzinac, u vrhu ponude Ferrarija Purosangue biće V12.

Kako je Ferrari najavio prošle godine, iako će oblikom podsećati na kupe, ovaj SUV će imati 5 vrata, a po dimenzijama će biti nešto manji od Lambirghinija Urus. Motor će se nalaziti ispred vozača, ali iza prednje osovine, a menjač će biti smešten pozadi. Ovakav raspored glavnih pogonskih komponenti omogućava bolju raspodeli mase po osovinama.

Lansiranjem modela Purosangue, Ferrari očekuje da će po prvi put u istoriji premašiti prodaju od 10.000 automobila godišnje, a glavno tržište za krosover biće Kina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.