Ferari dodatno nabudžio mašinu

Izvor: B92, 08.Jun.2016, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferari dodatno "nabudžio" mašinu

Ferari je za Veliku nagradu Kanade (12. jun) spremio dodatno unapređen motor koji bi trebalo da smanji zaostatak za Mercedesom.

Obojica vozača italijanskog tima Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen su dobili više snage u svom bolidu, a Ferari se koncentrisao na turbo.

Time je ekipa iz Maranela potrošila dodatna dva "tokena" za unapređenje motora, pa je tako potrošila ukupno 28 ove sezone, što je ostavlja na još svega četiri u nastavku takmičenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ferari je trošio najviše "tokena" još pre početka sezone sa 23, iskoristivši dodatna tri pred VN Rusije.

Ipak, to nije donelo očekivane rezultate pa je "Skuderija" osvojila svega 12 bodova u Monaku pre dve nedelje, što joj je bio najgori rezultat na jednoj trci ove sezone.

U međuvremenu, Red Bul je osetno napredovao i postao glavni konkurent Mercedesu na stazi, a Reno je takođe unapredio motore za Montreal predstojećeg vikenda.

Od četiri proizvođača motora samo Honda nije trošila "tokene" tokom sezone, Japancima je na raspolaganju ostalo još 14, iako su tokom nedelje razmišljali o korišćenju nekoliko, kako bi i Meklaren imao konkurentniji motor na zahtevnoj stazi Žil Vilnev u nedelju.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.