Dubai pati zbog napuštenih Ferarija

Izvor: B92, 04.Jul.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubai pati zbog napuštenih Ferarija

Dubai nema uobičajene probleme kao što su nezaposlenost, kriminal i stambeno pitanje. Dubai pati zbog napuštenih skupih automobila.

U poslednjih pet godina, luksuzni automobili, kao što su Porše, Ferari, Mercedes, zvrje prazni i kupe prašinu na aerodromskim parkinzima ili ulicama jer su njihovi vlasnici bankrotirali.

Prema šerijatskom zakonu, nemogućnost vraćanja duga je krivično delo i preti kazna zatvora, a UAE nema klasičan zakon o stečaju tako da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokalno stanovništvo da bi izbeglo kaznu zatvora, često napušta svoje automobile, čak i sa ključevima u bravi.

Procena je da se između 2.000 - 3.000 automobila ostavi svake godine u Dubaiju. Ako se vlasnik ne pojaviu roku od 15 dana, auto se pleni i prodaje na aukciji za tek delić njihove prave cene.

I Dubai oseća posledice svetske krize i pad cena nafte, međutim kao centar naftne privrede i tržišta nekretnina i dalje je privlačan investitorima. Novi bogataši kupuju sportske automobile koji idu uz njihov raskošni stil života sve dok ih ne pogode posledice krize.

Ono što je pozitivna strana ovog problema, jesu upravo rasprodaje na kojima se za male pare može kupiti vrhunski automobil.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napušteni skupi automobili problem u Dubaiju

Izvor: Radio 021, 04.Jul.2015

Dubai nema uobičajene probleme kao što su nezaposlenost, kriminal i stambeno pitanje. Dubai pati zbog napuštenih skupih automobila...U poslednjih pet godina, luksuzni automobili, kao što su Porše, Ferari, Mercedes, zvrje prazni i kupe prašinu na aerodromskim parkinzima ili ulicama jer su njihovi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.