Dizajner Ferari enca zabrinut za budućnost automobila

Izvor: Blic, 30.Okt.2015, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dizajner Ferari "enca" zabrinut za budućnost automobila

Dizajner Ken Okujama se krije iza nekih od najprepoznatljivijih modernih automobila. Radio je u Pininfarini i dizajnirao Ferari "enco". Takođe je svoje viđenje sportskog automobila demonstrirao u Poršeu gde je pomogao u dizajniranju "bokstera". Početkom 1990-ih je bio u Gženeral Motorsu gde je radio na "kamaru" i "korveti". Međutim, ovih dana je Okujama izrazio zabrinutost za budućnost automobilske industrije kakvu je znamo.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Okujama je u intervjuu uoči aktuelnog Salona u Tokiju pričao o budućnosti

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

automobilske industrije koja je po njemu sumorna, barem za prave ljubitelje automobila i vožnje.

Proslavljeni dizajner veruje da bi tehnološki giganti Gugl i Epl mogli da promene način na koji se posmatraju i koriste automobili stvarajući od njih čisto funkcionalne mašine. Okujama ovo vidi kao direktnu pretnju japanskim proizvođačima.

"Ako se (japanski proizvođači) ne pripaze, rizikuju da u budućnosti postanu samo dobavljači materijala ovim velikim tehnološkim kompanijama", objasnio je on i dodao da će u budućnosti postojati samo dve vrste automobila.

Prvi su funkcionalni i autonomni automobili koji imaju zadatak da prevezu ljude od tačke A do tačke B. Druga vrsta su luksuzna vozila koja će samo elita moći da priušti. Dakle, po Okujami, u budućnosti će samo bogati imati luksuz samostalne vožnje automobila.

"Samovozeći automobili će na kraju krajeva postati svakodnevica...kao posledica, stari proizvođači će morati da prodaju ne samo komponente, već i čitave sisteme za pokretanje automobila", zaključio je Okujama.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.