Dallara planira svoj sopstveni sportski automobil

Izvor: Autorepublika.rs, 22.Avg.2014, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dallara planira svoj sopstveni sportski automobil

Ako vam ime Dallara ne zvuči poznato, onda svakako niste ljubitelj trka. Naime, Dallara je kao Ferrari, Lamborghini, Pagani, tj. u pitanju je proizvođač sportskih automobila, stacioniran na severu Italije. Ono po čemu je specifičan ovaj proizvođač je to što ne proizvodi automobile za uličnu upotrebu, nego samo za trke, tj. bar ne pod svojim imenom.
 

U priči sa Car Magazinom, osnivač kompanije Gian Paolo Dallara najavio je da njegova kompanija radi na projektu sportskog automobila za uličnu upotrebu, koji će se naći na tržištu do 2017te. Po informacija koje je dobio ovaj poznati magazin, šasija novog Dallara modela biće izgrađena od ugljeničkih vlakana, kako bi se smanjila težina. Godišnje se planira samo 100 primeraka sa cenom od oko 100 000 dolara.
 

Bilo kako bilo ovo bi bio prvi ulično legalni automobil ove kompanije, i sa nestrpljenjem čekamo još informacija.
 
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.