Da li je moguć Ferrari sa 4 vrata?

Izvor: B92, 21.Dec.2012, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je moguć Ferrari sa 4 vrata?

Iako zaljubljenici u Ferrari smatraju da bi model sa 4 vrata predstavljao skrnavljenje te automobilske marke, dizajner Alex Imnadze predstavio je svoje viđenje jednog takvog automobila.

Superautomobili sa 4 vrata više nisu nesvakidašnja pojava u automobilskoj industriji, s obzirom da proizvođači poput Porschea ili Aston Martina u svojoj gami već imaju takve modele.

Ipak, sa markama kao što su Lamborghini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lili Ferrari stvari stoje drugačije. Te kompanije oprezno pristupaju realizaciji dramatično drugačijih modela u svojoj gami.

Iako je Pininfarina svojevremeno dizajnirao klasičan Ferrarijev sedan sa 4 vrata, ovaj automobil ostao je na nivou prototipa.

Napravljeno je i nekoliko primeraka Ferrarija 456 GT sa 4 vrata, ali italijanski proizvođač nije se upuštao u serijsku proizvodnju četvorovratnih modela.

Nezavisni dizajner automobila, Alex Imnadze, odlučio je da pokuša da razbije predrasude Ferrarijevih fanova tako što je predstavio svoje viđenje modela sa 4 vrata.

Na izgled automobila uticao je dizajn Ferrarijevih modela kao što su FF ili F12 berlinetta. Osim rendera, njegov autor nije objavio druge detalje, a sudeći po položaju zadnjeg para vrata, može se zaključiti da bi se ona otvarala u suprotnom smeru od prednjih.

Proporcije automobila i nedostatak zadnjih usmerivača vazduha sugerišu da bi se motor nalazio napred, dok bi pogon bio na zadnjoj osovini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.