DEBAKL Ferarija u Nemačkoj: Crni dan crnog konja!

Izvor: Mondo, 27.Jul.2019, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEBAKL Ferarija u Nemačkoj: Crni dan "crnog konja"!

Košmarne kvalifikacije u Nemačkoj za "Skuderiju" i trijumf Luisa Hamiltona.

Ova subota je dan koji će u Ferariju hteti da što pre zaborave.

Iako su vozači italijanskog giganta bili odlični na treninzima u Nemačkoj, subotnje kvalifikacije bile su za njih prava noćna mora, jer uopšte nisu ni bili u stanju da se takmiče.

Dok je aktuelni šampion Luis Hamilton "overio" prvo mesto na nedeljnoj trci, Ferari Sebastijana Fetela nije bio u stanju u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kojem bi Nemac uopšte postavio vreme u prvom krugu kvalifikacija, pa će nekadašnji šampion početi trku kao poslednjeplasirani.

Njegov timski kolega, Šarl Lekler, uspeo je da "dobaci" do trećeg kruga kvalifikacija, ali tada nije ni izlazio na stazu jer je imao "problem sa sistemom za gorivo".

U objašnjenju Fetelovog problema, Ferari je ukazao na "otkazivanje" jedne funkcije motora.

Takvim epilogom, publika je bila sprečena da gleda najavljivani "epski" okršaj Hamiltona i Leklera, što je Britanac iskoristio da četvrti put ove sezone izbori "pol" poziciju.

Ovo su rezultati kvalifikacija:

1. Luis Hamilton (Mercedes)

2. Maks Ferstapen (Red Bul)

3. Valteri Botas (Mercedes)

4. Pjer Gasli (Red Bul)

5. Kimi Raikonen (Alfa Romeo)

6. Roman Grožan (Has)

7. Karlos Sajnc (Meklaren)

8. Serhio Perez (Rejsing Point)

9. Niko Hulkenberg (Reno)

10. Šarl Lekler (Ferari)
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.