Bron: Markjonijeva smrt je uticala na Ferari

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bron: Markjonijeva smrt je uticala na Ferari

Bivši tehnički direktor Ferarija Ros Bron smatra da je bez sumnje smrt Serđa Markjonea uticala na nastupe tog tima u šampionatu Formule 1.

Serđo Markjone je preminuo u julu posle kratke bolesti, a to je i po mišljenju Rosa Brona bilo ključno da nastupi Ferarijevih vozača drastično oslabe kako je tekla sezona.

Posle smrti Markjonea 25. jula, Ferari je napravio samo jednu pobedu i to u Belgiji. Tada je trijumfovao Sebastijan Fetel dok je na svim ostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << trkama slavio Luis Hamilton koji je zbog toga i veoma blizu titule.

"Jasno je da je i čak i iz nekih površnih analiza da je način na koji se auto Ferarija ponaša da je u pitanju veoma tehnički komplikovana mašina. Zahvaljujući naporima u poslednjih nekoliko godina deluje da se taj tim približio tehničkim performansama Mercedesa. Čak je i Ferari i pouzdaniji nego ranije. Onda se pitate u čemu je problem? Nema sumnje da je Ferari u šoku zbog smrti Serđa Markijonea. On je bio veoma važan za tim", kazao je nekadađnji direktor Ferarija Ros Bron.

"Ja sam osetio mnogo kriza u Ferariju i ono što sam naučio je da u ovom trenutku svi moraju da se ujedine. Treba da svi gledaju unapred bez traženja krivca", poručio je Bron.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.