Botas pustio Hamiltona da pobedi u Sočiju

Izvor: RTS, 30.Sep.2018, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Botas "pustio" Hamiltona da pobedi u Sočiju

Aktuelni svetski šampion, Britanac Luis Hamilton, član Mercedesa, pobedio je na trci za Veliku nagradu Rusije u Formuli 1 na stazi u Sočiju. U generalnom poretku pet trka pre kraja Hamilton vodi sa 300 bodova, Fetel ima 256, Botas 189, a Raikonen 186.
Hamilton je do trećeg trijumfa u Rusiji i ubedljivog prvog mesta u generalnom poretku došao tako što ga je "propustio" klupski kolega, Finac Valteri Botas, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je imao "pol poziciju".

Treće i četvrto mesto osvojilili su asovi Ferarija, Nemac Sebastijan Fetel i Finac Kimi Raikonen, dok je kao peti završio junak dana, Holanđanin Maks Ferštapen iz Red Bula, koji je krenuo kao 19, a u jednom trenutku trke čak i vodio.
Prvih 10 kompletirali su Danijel Rikardo, Šarl Lekler, Kevin Magnusen, Esteban Okon i Serhio Peres.
U generalnom poretku pet trka pre kraja Hamilton vodi sa 300 bodova, Fetel ima 256, Botas 189, a Raikonen 186.
Naredna trka vozi se 7. oktobra u Suzuki za Veliku nagradu Japana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.