AGRESIVNA MOĆNA ZVER! Stiže najbrži FERARI ikad: Ima 800 KS i ludo ubrzanje! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2017, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AGRESIVNA MOĆNA ZVER! Stiže najbrži FERARI ikad: Ima 800 KS i ludo ubrzanje! (FOTO)

Prava poslastica za ljubitelje brze vožnje!

Ferarijev izložbeni prostor na salonu automobila u Ženevi nesumnjivo će privući još veću pažnju, posle informacije da će na njemu biti i 812 Superfast, automobil koji zamijenjuje F12berlinettu coupe i TDF, javlja Autoweek.

Isti izvor tvrdi i da je 812 najsnažniji i najbrži Ferarijev automobil ikad, ujedno i model kojim se obeležava 70 godina od njihovog prvog V12. Pokretan 6,5-litrenim V12 motorom snage 588 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kW (800 konjskih snaga) i najvećim okretnim momentom od 718 Nm, 812 Superfast do 100 km/h ubrzava za nestvarnih 2,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 340 km/h.

SAVRŠEN KAO KABRIOLET: Pagani predstavio Huayra Roadster! (FOTO)

Telegraph piše kako će cena ove moćne mašine biti obznanjena u Ženevi tokom šoua, ali istovremeno podseća da ne treba očekivati da će ona biti manja od 250.000 funti.

pic.twitter.com/qSCed11KLf

— FikoR (@FikoR87) February 18, 2017

Performansama koje su premašile one modela F12berlinetta, čija je 812 Superfast zapravo poboljšana i preimenovana verzija, treba dodati podatak da je automatski menjač sa dve spojke dorađen i da stepene prenosa menja još brže. Brži je i odziv papučice gasa. Iz Ferarija su takođe poručili da je 812 njihov prvi automobil sa električnim servo upravljačem. Tu je i sistem stabilnosti Side Slip Control, ali i druga generacija sistema upravljanja na zadnjim točkovima, Virtual Short Wheelbase 2.0.

Interijer je preuzet iz modela F12 uz neke dorade na upravljaču i kontrolnoj ploči, a u odnosu na prethodnika dobio je i nešto agresivniji izgled karoserije obojene u Ferari Settanta nijansu kojom je takođe obeležena 70. godišnjica prvog plasmana Ferarijevog automobila na tržište.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.