2016 Ferrari 488 GTB model predstavljen sa twin turbo V8 motorom

Izvor: Moto.rs, 04.Feb.2015, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2016 Ferrari 488 GTB model predstavljen sa twin turbo V8 motorom

Nakon serije tizera Ferrari je predstavio 488 GTB model koji je prethodno bio u glasinama pominjan kao 458M (Modifica). U pitanju je više nego facelift 458 modela pri čemu najnoviji model kompanije Ferrari usvaja sistem turbopunjenja u okviru novog modela.

Pomenuti model Ferrari 488 GTB poseduje twin-turbo 3.9L V8 motor koji proizvodi 670ks snage pri 8000 o/min odnosno 760Nm obrtnog momenta pri 3000 o/min. to >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << je dovoljno snage da omogući ovom superautomobilu da dostigne 100km/h za 3 sekunde, odnosno 200km/h za samo 8.3 sekunde dok je maksimalna brzina ovog modela 330km/h.

Snaga u okviru ovog modela se kanališe na zadnju osovinu preko unapređene sedmostepene dual clutch transmisije koju karakteriše varijabilni menadžment obrtnog momenta, dok je odnos stepeni prenosa podešen tako da obezbedi neverovatno progresivno ubrzavanje kada vozač pritisne papučicu gasa do poda.

Ferrari obećabva da je izduvni sistem 488 GTB modela modifikovan da obezbedi „pun, jasan i potpuno prepoznatljiv zvuk“. U smislu stila, veliki usisnici za vazduh predstavljaju omaž originalnom 308 GTB modelu pri čemu je kod 488 GTB spliter podeljen na dve zasebne sekcije.

Takođe je primetno da vozilo poseduje širi prednji spojler koji pomaže da se unapredi potiska sila vozila i koji radi zajedno sa difuzorom koji koristi aktivna perca. Listu promena u okviru eksterijera u zaključuju prilagođena LED svetla.

U kabini, Ferrari 488 GTB bi trebalo da bude poznat ali su dostupne nove satelitske kontrolne grupe, okrugli ventilacioni otvori kao i blago revidirana instrument tabla.

Ferrari će predstaviti 488 GTB narednog meseca na sajmu u Ženevi. Spider verzija bi trebala da bude prikazana u septembru mesecu na sajmu u Frankfurtu.

foto © Ferrari

Nastavak na Moto.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.