Јувентусу враћају 15 бодова, италијанско првенство улази у неизвесну завршницу

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 09:10

Јувентусу враћају 15 бодова, италијанско првенство улази у неизвесну завршницу

Италијански фудбалски клуб Јувентус највероватније ће добити назад одузетих 15 бодова који су им одузети због финансијских малверзација. Фото: Танјуг/Fabio Ferrari/LaPresse via AP Коначна одлука биће донета у четвртак, али према писању италијанских и британских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << медија, сада већ постоје наговештаји да ће Старој дами бити уважена жалба.
Јувентус ће тако добити назад 15 бодова чиме ће трка за место које води у Лигу шампиона у Серији А постати потпуно неизвесна.
Казна изречена у јануару због вештачког надувавања трансфера. Све како би се повећала капитална добит, у потпуности је избацила тим за који играју српски репрезантативци Душан Влаховић и Филип Костић из борбе за пласман у Лигу шампиона наредне сезоне. После саслушања жалбе постоје индиције да ће бити укинута.
Како пишу италијански медији, Фудбалски савез Италије није се противио потезу Јувентуса. Односно неће уложити противжалбу пре коначне пресуде.
Извори иностране штампе јављају да је све већа вероватноћа да се читав процес пребаци на други суд. Што значи да ће Јувентус добити 15 бодова назад. Самим тим и бољу позицију на табели Серије А, односно треће место које води у Лигу шампиона.
Адвокати црно-белих из Торина се надају да ће оборити оптужбе и добити случај.
Управни одбор Јувентуса је поднео оставку одмах по изрицању казне. Функционерима клуба је забрањено да буду носиоци било каквих функција у фудбалу и то Фабију Паратичију на две и по године. Андреи Ањелију и Маурицију Аривабенеу на по две, Федерику Черубинију на 16 месеци, а Павелу Недведу на осам.
Казна је проширена и на функције у другим државама и то на инсистирање ФИФА, због чега је Паратичи био приморан да напусти Тотенхем.
Bivši trener Kroulija dobio najdužu suspenziju u istoriji engleskog fudbala

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јувентусу враћају 15 бодова, италијанско првенство улази у неизвесну завршницу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.