Vučić: Uskoro dobre vesti o izvozu Fijata u Rusiju

Izvor: Blic, 16.Mar.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uskoro dobre vesti o izvozu Fijata u Rusiju

Vlada Srbije spremna je da pomogne fabrici "Panasonic lighting devices Serbia" u Svilajncu za dalje proširenje pogona i zapošljavanje još većeg broja radnika, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

On se danas sastao sa direktorom Panasonikovog programa Šusakuom Nagaeom i rukovodstvom te kompanije u Evropi i obećao pomoć vlade podsticajnim merama, kako bi broj zaposlenih u toj fabrici, u kojoj trenutno radi 390 radnika, bio značajno veći.

"Sve što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobro za Srbiju vlada će da podržava i to je velika razlika u odnosu na onaj način razmišljanja od ranije", rekao je premijer.

On je istakao da ne pravi razliku između lokalnih samouprava u kojima su na vlasti druge stranke.

Vucičh je rekao da veruje da će japanska kompanija, proširujući proizvodnju, doprineti rastu BDP i zaposlenosti u Srbiji, ali i dolasku novih japanskih investitora.

"Japanci vole čvst i siguran rad, a ne brz i nesiguan i mi smo srećni što su se opredelili da ostanu u Srbiji na duže vreme", rekao je Vucičh.

On je naveo da se proizvodi iz Svilajnca šalju na inostrano tržište, između ostalog i u Rusiju, zbog čega su investitori veoma zadovoljni.

Posle sastanka sa direktorima Panasonika, kojem je prisustvovao i ministar privrede Željko Sertić, premijer je obišao fabriku.

Japanska kompanija Panasonik u Svilajncu proizvodi elektronske uređaje za rasvetna tela i zapošljava 394 radnika.

"Panasonik" je lider među srpskim izvoznicima, jer je prošle gopdine ostvario suficit od 27 miliona dolara, a pogon u Svilajncu je otvoren 2011. godine.

Dobre vesti o izvozu Fijata u Rusiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi za nekoliko dana mogli da imamo pozitivne vesti kada je u pitanju bescarinski izvoz 10.000 automobila Fijat iz Srbije u Rusiju.

"Ja se sutra ili prekosutra sastajem sa ambasadorom Aleksandrom Čepurinom, razgovarao sam sa kazahstanskim ambasadorom više puta i njihovim ključnim biznismenima, idem u posetu Kazahstanu, mislim da ćemo za nekolko dana imati tu vest", rekao je Vučić novinarima u Svilajncu, gde je obišao fabriku Panasonic Lighting Devices Serbia.

"To je za nas veoma važno u simboličnom smislu", dodao je Vučić.

Čepurin je ranije danas rekao da bi pitanje bescarinskog izvoza 10.000 automobila fijat iz Srbije u Rusiju moglo da bude rešeno za dva dana, kada se sastaje Savet Evroazijske ekonomske komisije.

Čepurin je ukazao da su u tom pravcu u međuvremenu napravljeni pomaci.

Nedavno je ministar trgovine Rasim Ljajić u Kazahstanu, koji je i kočio uvoz, razgovarao o tom pitanju.

Predsednik Srbije takođe je o tome razgovarao sa šefom ruske države Vladimirom Putinom.

Putin je krajem 2014. godine u razgovoru s premijerom Vučićem najavio mogućnost dogovora o uvozu određene kvote fijata, s obzirom na odnose dve zemlje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Vlada Srbije spremna da pomogne fabrici Panasonik da zaposli više radnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vlada Srbije spremna da pomogne fabrici Panasonik lajtnig divajsis u Svilajncu kako bi bili prošireni pogoni i zaposlen veći broj radnika...Vučić je danas posetio je fabriku Panasonik lajtnig divajsis (Panasonic lighting devices Serbia) u...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.