Voz udario u automobil ostavljen na šinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2012, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voz udario u automobil ostavljen na šinama

BEOGRAD -

Na putnom prelazu na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca putnički voz iz Beograda za Vrbnicu naleteo je danas na automobil "Citroen xsara" bez putnika, koji je vozač napustio jer je ostao bez goriva, saopštile su Železnice Srbije.

Incident se dogodio u 12.45 časova, a putni prelaz je obezbeđen svetlosno-zvučnom signalizacijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prema prvim procenama "Železnice Srbije" su pretrpele materijalnu štetu od oko 70.000 evra, jer je prilikom naleta na automobil oštećena lokomotiva, ali je i u potpunosti uništena kućica putnog prelaza, sa svim unutrašnjim uređajima.

Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a i Komisija za isleđenje vanrednih događaja stanice Lajkovac, a prekid saobraćaja je trajao 70 minuta.

Vozilo je, prema izjavi vozača automobila, ostalo na putnom prelazu jer je ostalo bez goriva.

"Ostaje potpuno nejasno zašto je vozač ostavio automobil na šinama i nije ga uklonio (izgurao) sa putnog prelaza", kaže se u saopštenju.

Ovo je još jedan u nizu primera kako neodgovorno i nesavesno ponašanje vozača drumskih vozila utiče na bezbednost celokupnog saobraćaja, a posebno železničkog.

Železnice upozoravaju da se u ovakvim i sličnim slučajevima drumska vozila pomere sa koloseka i putnih prelaza, kao i da je zaustavni put železničkih kompozicija između 700 i 1.000 metara.

Vozači drumskih vozila na putnim prelazima često uopšte ne gledaju i ne osmatraju prugu prilikom prelaska preko nje, preduzimaju rizična i opasna kretanja mimoilazeći polubranike i branike, ne poštuju u dovoljnoj meri svetlosnu signalizaciju, te prelaze preko pruge iako je uređaj za obezbeđenje saobraćaja već spušten.

Neretko se događa da se putnički automobili zaglavljuju u koloseku ili slete s kolovoza u zonu pruge. Česti su i slučajevi bahatosti i samouverenosti vozača drumskih vozila, kaže se u saopštenju.

Postoje putni prelazi u Srbiji na kojima su bahati vozači drumskih vozila za godinu dana i više od 100 puta slomili branike, pokušavajući da se provuku ispod spuštenih rampi.

Sve statistike pokazuju da su gotovo isključivi krivci za vanredne događaje na putnim prelazima vozači drumskih vozila i drugi učesnici u saobraćaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostavio auto bez goriva da ga udari voz

Izvor: Mondo, 10.Feb.2012

Putnički voz iz Beograda za Vrbnicu naleteo je danas na "citroen xsaru" bez putnika, koji je bahati vozač ostavio na pruzi jer je ostao bez goriva.

Nastavak na Mondo...

VOZAČ OSTAVIO AUTO NA ŠINAMA I OTIŠAO

Izvor: Kurir, 10.Feb.2012

Voz naleteo na vozilo citroen koje je vozač zbog nestanka goriva ostavio na pružnom prelazu..BEOGRAD - Na pružnom prelazu na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca putnički voz iz Beograda za Vrbnicu naleteo je na automobil "Citroen xsara" bez putnika, koji je vozač napustio jer je ostao...

Nastavak na Kurir...

Voz udario u automobil ostavljen na pruzi

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2012

Putnički voz je danas na pruzi Beograd-Bar u blizini Lajkovca udario u automobil koji je vozač ostavio na pruzi jer je ostao bez goriva, saopstilo je preduzeće Železnica Srbije...Kako se navodi u saopštenju, voz je na putnom prelazu sa svetlosno-zvučnom signalizacijom, između železničkih stanica...

Nastavak na Vesti-online.com...

OSTAVIO AUTO NA PRUZI

Izvor: Kurir, 11.Feb.2012, 09:37

Na putnom prelazu na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca putnički voz naleteo je na „sitroen ksaru“ u kojoj nije bilo putnika. Naime, vozač je napustio automobil jer je ostao bez goriva, saopštile su „Železnice Srbije“...LAZAREVAC - Nesavesno!..Na putnom prelazu na delu barske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.