Volvo otpušta radnike

Izvor: B92, 25.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo otpušta radnike

Stokholm -- Švedski proizvođač automobila Volvo je saopštio da je 1.200 radnika dobilo otkaz u okviru napora kompanije da smanji troškove za oko četiri milijarde kruna (662 miliona dolara).

Slab dolar i skupa nafta su krivci lošeg poslovanja

Volvo, koji je u vlasništvu aneričkog Forda, će takođe poništiti radne ugovore sa nekih 500 savetnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i planira da smanji broj zaposlenih u inostranstvu za 300.

Kompanija kaže da su slab dolar i skok cena sirovina već dugo uticali na rezultate poslovanja, ali da se stanje dalje pogoršalo nastavkom slabljenja prodaje u SAD i slabijim tržišnim uslovima u Evropi.

U prvom kvartalu, Volvo, koga je Ford kupio 1999. godine, izvestio je da je imao čist gubitak od oko 151 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Volvo podijelio 1 200 otkaza radnicima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jun.2008

Švedski proizvodjač automobila Volvo objavio je da je 1.200 radnika dobilo otkaz u okviru napora kompanije da smanji troškove za Volvooko četiri milijarde kruna (662 milijuna dolara). Kompanija će takodjer poništiti radne ugovore ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hiljadu dvesto radnika Volvoa dobilo otkaze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2008

ŠTOKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo, u vlasništvu američkog Forda, saopštio je danas da je 1.200 radnika dobilo otkaz u okviru napora kompanije da smanji troškove za oko četiri milijarde kruna (662 miliona dolara)...Volvo će takođe poništiti radne ugovore sa nekih 500 savetnika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.