Unija poslodavaca Srbije: Cena struje će gasiti firme, njene velike potrošače

Izvor: Beta, 18.Okt.2021, 15:26

Unija poslodavaca Srbije: Cena struje će gasiti firme, njene velike potrošače

Vlada Srbije mora da pronadje rešenje za enormno povećanje cene struje jer ako to ne učini ugasiće se firme koji su veliki potrošači, rekao je danas počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.On je rekao da će se o problemu povećanja cena energenata raspravljati u sredu 20. oktobra na sednici Socijalno-ekonomskog saveta, a da to udruženje privrednika traži da se oni zaštite od poskupljenja, ne samo struje, već i da se spreči povećanje cena dizel goriva jer su i prevoznici ugroženi."Litar dizela je do pre oko dve nedelje koštao oko 151 dinar po litru, a sada je već oko 175 dinara, što otežava poslovanje transportnih firmi", rekao je Atanacković.Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je pre nekoliko dana da će biti formirana radna grupa koja će predlagati mere za ublažavanje posledica poskupljenja energenata, čije cene su počele značajno da rastu od jula ove godine, pa je struja na berzama poskupela više od 100 odsto, a gas je skuplji za više od 200 odsto.Vlasnik hotela "Panorama" u Nišu Jovica Denić rekao je da spada u komercijalne potrošače jer troši više od 2.500 kilovata mesečno i da isporuku ugovara unapred, a da je, ugovor sa snabdevačem istekao u julu i da je tada ...
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Unija poslodavaca Srbije: Enormno povećanje cene struje će ugasiti firme

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2021, 08:52

Vlada Srbije mora da pronađe rešenje za enormno povećanje cene struje jer ako to ne učini ugasiće se firme koje su veliki potrošači, rekao je počasni predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.