Toyota će prvi put od GM-a preuzeti prvo mjesto u prodaji automobila u SAD-u

Izvor: Capital.ba, 04.Jan.2022, 14:34

Toyota će prvi put od GM-a preuzeti prvo mjesto u prodaji automobila u SAD-u

NJUJORKToyota će prvi put postati lider u prodaji automobila u SAD-u, uzimajući titulu koju je General Motors držao gotovo cijeli vijek.  FOTO: Agencije To je još jedan znak da su američki proizvođači automobila izgubili dominaciju na domaćem tržištu. Još 2005. Toyota je bila na četvrtom mjestu u prodaji u SAD-u, iza GM-a, Forda i onoga što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << tada bilo poznato kao DaimlerChrysler, koji su zajedno imali 57 posto tržišta u SAD-u. Ali 2021. GM, Ford i Stellantis – evropski proizvođač automobila koji posjeduje Chrysler – imali su zajedno samo 38 posto američkog tržišta u tri kvartala te godine. Čak i ako se doda Tesla, to američkim proizvođačima donosi tek nešto više od 40 posto prodaje. Prodaja General Motorsa je zaostala za Toyotinom tokom devet mjeseci 2021. godine, a očekuje se da će tako ostati i kada budu objavljeni rezultati za četvrti kvartal, javlja CNN. Чланак Toyota će prvi put od GM-a preuzeti prvo mjesto u prodaji automobila u SAD-u се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niko kao Toyota

Izvor: B92, 04.Jan.2022

Toyota će prvi put postati lider u prodaji automobila u SAD-u, uzimajući titulu koju je General Motors držao gotovo čitav vek, javlja CNN.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.