Tojota će besplatno servisirati zemenu papučice gasa

Izvor: S media, 12.Feb.2010, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tojota će besplatno servisirati zemenu papučice gasa

Direktor Tojote za Srbiju Boban Radoičić izjavio je da vlasnici tojotinih vozila u Srbiji nemaju razloga za paniku i dodao da će problemi sa papučicom gasa koji imaju hibridni modeli automobila biti besplatno otklonjeni u najkraćem roku.

"Ovo je greška u sklopu papučice gasa koja se pojavljuje veoma retko", kazao je Radojičić i dodao da će naredne nedelje vlasnici automobila biti pozvani da obave servis jer su potrebni delovi stigli u Srbiju.

"U slučaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se pojave neki simptomi, molimo sve vlasnike da se odmah jave u ovlašćeni servis", naveo je Radojičić u saopštenju za javnost.

U Srbiji je prodato 3280 automobila koji mogu imati problema sa papučicom gasa i sada Tojota nije imala nijednu žalbu kupaca.

Kako je ranije najavljeno i kupci modela Priusa kojih u Srbiji ima 11 će biti pozvani da urade servis, koji podrazumeva reprogramiranje rada kočnica.

U Evropi je od prošle godine prodato 53 hiljade tojotinih vozila modela Prius.

Tojota (Toyota) je objavila da povlači oko 437.000 automobila marke Prius i drugih modela hibridnih vozila da bi izvršila popravke na kočnicama.

Opoziv je najnoviji udar za Tojotu koja je usred posla povlačenja više od 7 miliona vozila širom sveta zbog problema sa podnom prostirkom koja može da zakoči pedalu gasa i zbog pedala koja se suviše sporo vraćaju u početni položaj.

Do sada je bilo oko 200 žalbi u Japanu i SAD zbog kasnog regovanja kočnica Priusa pri niskim temperaturama i na nekim neravnim putevima.

Kompanija kaže da problem može da se reši reprogramiranjem softvera koji kontroliše kočioni sistem.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.