Izvor: B92, 08.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stručni tim Opela u Zastavi

Kragujevac, Beograd -- Stručni tim nemačkog Opela u poseti fabrici Zastava automobili, u vezi sa tehničkom primenom sporazuma o proizvodnji "opel astre".

Tim inženjera kompanije Opel doputovao je jutros u kragujevačku Zastavu, kako bi nastavili sagledavanje tehničkih mogućnosti za instaliranje proizvodne opreme neophodne za sklapanje "opel astre", ali i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ocene kvalitet već postavljene opreme, saznaje B92. Ugovorom između Dženeral motorsa i Zastave predviđeno je da krajem ove godine u Kragujevcu počne montaža "opel astre".

Informaciju je potvrdio direktor preduzeća Zastava AGM Zoran Stošić.

On je rekao da je reč o tekućim poslovima i da tehnički tim Opela u Zastavu dolazi po ranije utvrđenim planovima dinamike rada za početak sklapanja "opel astre".

Stošić je za B92 potvrdio da se pripreme za sklapanje "opel astre" odvijaju po planu i da bi realizacija tog posla zvanično trebalo da počne krajem 2008. godine.

Sa Opelovim inženjerima u Kragujevac su došli i potencijalni isporučioci opreme za proizvodnju "opel astre".

Bubalo: Privatizacija Zastave za povećanje izvoza

Proizvodni kapaciteti "Zastave" treba da budu privatizovani da bi se stvorili uslovi za izvoz, izjavio je ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo u Privrednoj komori Srbije.

On je na promociji "Strategije izvoza" rekao da će strateški partner sa sobom doneti i tržište i mogućnosti za izvoz i dodao da je "Zastava" sada spremna za privatizaciju jer su mnogi problemi i pripremne stvari rešeni.

Tender za privatizaciju fabrike automobila iz Kragujevca trebalo bi da se raspiše do 1. maja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Zastavi uskoro počinje montaža Opel Astre Klasik

Izvor: Poslovni magazin, 08.Apr.2008

Stručnjaci nemačke kompanije "Opel" jutros su doputovali u Kragujevac kako bi sa kolegama iz firme "Zastava AGeM" konkretizovali zadatke u pripremama za montažu automobila "opel astra klasik" u pogonima kragujevačke Fabrike automobila koja treba da počne krajem godine, ..

Nastavak na Poslovni magazin...

U Zastavi uskoro počinje montaža opel astre klasik

Izvor: TV Avala, 08.Apr.2008

Stručnjaci nemačke kompanije Opel jutros su doputovali u Kragujevac kako bi sa kolegama iz firme Zastava AGeM konkretizovali zadatke u pripremama za montažu automobila opel astra klasik u pogonima kragujevačke Fabrike automobila koja treba da počne krajem godine, izjavio je Tanjugu direktor Zastava...

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.