Štrajkači u Fijatu traže povećanje osnovice za obračun plata

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2017, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkači u Fijatu traže povećanje osnovice za obračun plata

Nekoliko stotina zaposlenih u Kompanijii Fjiat Krajsler automobili u Kragujevcu i danas su prekinuli rad i održali jednočasovni štrajk upozorenja, na kome su, između ostalog, zatražili i povećanje osnovica za obračun zarada.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić izjavio je da je osnovni razlog za >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << štrajk nezadovoljstvo visinom zarada.

Zarada od 38.000 dinara u uslovima u kojima rade radnici FCA je potpuno nezadovoljavajuća, a drugi važan razlog je to što radnici rade na dva-tri radna mesta kada je neki njihov kolega duže odsutan, umesto da se primi novi radnik koji bi ga zamenio, rekao je Ristić.

On je dodao da je nezadovoljstvo sada kulminiralo, ali "se akumuliralo od februara" kada su radnici kooperantske kompanije "Manjeti Mareli" takođe štrajkovali zbog niskih zarada.

Očekujemo da će se nešto promeniti i da ćemo pokazati stranim investitorima da Srbija nije zemlja u kojoj radnike mogu da plaćaju tako malo, kazao je Ristić.

Sindikat FCA je ranije najavio da će, ukoliko njihovi zahtevi ne budu usvojeni, 27. juna početi generalni štrajk koji će trajati do ispunjenja zahteva ili postizanja sporazuma sa menadžmentom.

Kompanija FCA se nije oglašavala povodom nezadovoljstva koje su iskazali zaposleni, a kako FoNet nezvanično saznaje, danas su počeli pregovori predstavnika menadžmenta i fabričkog Samostalnog sindikata.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Novi štrajk u kompanijii Fjiat Krajsler automobili u Kragujevcu

Izvor: AutoBlog, 26.Jun.2017

Nekoliko stotina zaposlenih u Kompanijii Fjiat Krajsler automobili u Kragujevcu i danas su prekinuli rad i održali jednočasovni štrajk upozorenja, na kome su, između ostalog, zatražiti i povećanje osnovica za obačun zarada. Predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić izavio...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.