Prva smena u kragujevačkom Fijatu prekida štrajk

Izvor: N1 televizija, 12.Jul.2017, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva smena u kragujevačkom Fijatu prekida štrajk

Većina radnika prve smene u kragujevačkom "Fijatu" odlučila je da prekine štrajk i da u petak počne da radi. Tada bi, kako su medijima rekli, trebalo da počnu pregovori sa poslovodstvom "Fijata".

Očekuje se da se u 17 časova o prekidu štrajka izjasni i druga smena, da sindikat posle toga objavi konačnu odluku i da počnu pregovori s rukovodstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << preduzeća, javlja RTS.

Odluka o prekinu štrajka doneta je posle razgovora predstavnika sindikata s ministrom privrede Goranom Kneževićem.

„Danas je bio razgovor s ministrom privrede Goranom Kneževićem, nakon čega su radnici prve smene izglasali da u petak ponovo počnu da rade. Po dogovoru s Vladom Srbije pregovori s rukovodstvom Fijata bi trebalo da počnu istog dana u osam ujutru i da traju do nedelje do 19 časova,“ rekao je Zoran Stanić, poverenik sindikata Nezavisnost u Fijatu, za Insajder.

On dodaje da će se štrajk nastaviti u slučaju da pregovori ne zadovolje radnike.

Očekuje se da na pregovore sa sindikatom kragujevačke fabrike dođe i direktor italijanskog Fijata Alfredo Altavila.

Radnici su prihvatili da počnu da rade, a ukoliko ne budu zadovoljni postignutim u pregovorima, u ponedeljak će nastaviti štrajk.

Štrajk radnika fabrike FCA počeo je 27. juna a zahtevi su povećanje zarada, zapošljavanje novi radnika ili drugačija organizaciju posla.

Predstavnici Vlade Srbije i Fijat grupe potpisali su septembra 2008. godine ugovor o zajedničkom ulaganju u kragujevačku fariku Zastava automobile, vredan oko 950 miliona evra.

Fijat je vlasnik 67 odsto akcija FCA kompanije, a Vlada Srbije ima udeo od 33 odsto.

Srbija se, pored direktnih ulaganja u fabriku, obavezala da Fijatu omogući dodatne podsticaje u roku od 10 godina, znatno poresko oslobođenje, obezbeđivanje infrastrukture i besplatno zemljište za proširenje kapaciteta, oslobađanje od lokalnih poreza i taksi.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva smena u "Fijatu" prekida štrajk

Izvor: Mondo, 12.Jul.2017

Većina radnika prve smene u kragujevačkom "Fijatu" odlučila je da prekine štrajk i da u petak počne da radi. Tada bi trebalo da počnu pregovori sa poslovodstvom "Fijata"...Foto: Screenshot/Youtube..Ta odluka doneta je posle jutroših pregovora predstavnika sindikata sa ministrom privrede Goranom...

Nastavak na Mondo...

Deo radnika "Fijata" prekida štrajk

Izvor: Radio 021, 12.Jul.2017

Većina radnika prve smene u kragujevačkom "Fijatu" odlučila je da prekine štrajk i da u petak počne da radi, javlja RTS...Tada bi, kako se navodi, trebalo da počnu pregovori sa poslovodstvom "Fijata"...Odluka o prekidu štrajka doneta je posle jutroših pregovora predstavnika sindikata sa ministrom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.