Izvor: S media, 12.Dec.2012, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska moli Fijat: Ne otpuštajte radnike

Jedan od predloga je da radnici umesto toga rade po skraćenom radnom vremenu.

"Predlažemo Fijatu fleksibilne oblike zaposlenja. Da ne otpušta ljude, već da ih prebaci na skraćeno radno vreme. Krize dolaze i prolaze", kazao je posle sednice vlade vicepremijer i ministar privrede Januš Pjehoćinjski.

Vicepremijer je naglasio da se u pregovorima sa italijanskim vlasnikom fabrike vlada bori za svakih 100 radnih mesta, da otpuštanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bar bude manje.

Vlada juče nije prihvatila predlog automobilske industrije da zbog smanjene potražnje za automobilima, smanjenja proizvodnje i otpuštanja u toj grani poljske industrije država dotira program nacionalne zamene automobila, tj. da sa 1.750 evra dotira Poljacima kupovinu novog automobika proizvedenog u tamošnjim fabrikama.

"U ovoj situaciji bi taj skupi program iskoristili dileri ili proizvođači onih automobila koji se ionako dobro prodaju na poljskom tržištu", kazao je Pjehoćinjski.

Izvor:Beta/S media foto: Beta, AP

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.