Novo produženje plaćenog odsustva za radnike FCA u Kragujevcu

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 18:17

Novo produženje plaćenog odsustva za radnike FCA u Kragujevcu

Beograd -- Plaćeno odsustvo za radnike fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA) produženo je za još dve sedmice, do 26. juna.

Razlog za novo produženje pauze u proizvodnji fijata 500L je uskladjivanje proizvodnje sa potražnjom na tržištu i aktuelna situacija sa pandemijom korona virusa, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu te fabrike.

Radnici FCA u Kragujevcu su otišli na plaćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsustvo 16. marta i ono je u više navrata produžavano, a poslednje je bilo do danas, 12. juna.

Za vreme plaćenog odsustva zaposleni u FCA primaju 65 odsto zarade. FCA je u ovoj godini iskoristila zakonskih 45 dana plaćenog odsustva, a sada i dodatnih 80 dana koje je po zahtevu FCA odobrilo Ministarstvo rada.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.