Mazda, Suzuki i Jamaha priznali manipulacije na testiranjima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mazda, Suzuki i Jamaha priznali manipulacije na testiranjima

Kompanije Mazda, Suzuki i Jamaha nisu sprovele adekvatna testiranja vozila kada je u pitanju potrošnja goriva i emisija štetnih gasova, saopštilo je danas japansko Ministarstvo za saobraćaj.

Sve tri kompanije priznale su "neadekvatno postupanje" prilikom inspekcije vozila, navodeći da su na pojedinim njihovim vozilima izvršeni nekompletni testovi merenja emisije štetnih gasova, saopštilo je Ministarstvo.

Najnovije otkriće rezultat je interne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istrage čije je sprovođenje u automobilskim kompanijama naložilo Ministarstvo nakon utvrđivanja nepravilnosti kod Subarua i Nisana, prenosi Rojters.

To je i najnovija epizoda u dugačkoj seriji falsifikovanja podataka od strane proizvođača automobila u Japanu, što je naštetilo imidžu japanske auto-industrije, poznate po visoko-kvalitetnoj i efikasnoj proizvodnji.
Pogledaj vesti o: Mazda,   Suzuki,   Yamaha,   Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mazda, Suzuki i Jamaha priznali manipulacije pri testiranjima

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2018

Kompanije Mazda, Suzuki i Jamaha nisu sprovele adekvatna testiranja vozila kada je u pitanju potrošnja goriva i emisija štetnih gasova, saopštilo je danas japansko Ministarstvo za saobraćaj...Sve tri kompanije priznale su "neadekvatno postupanje" prilikom kontrole, navodeći da je na pojedinim njihovim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.