Ludi od sreće: Porše gradi svoj centar u komšiluku

Izvor: B92, 02.Okt.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludi od sreće: Porše gradi svoj centar u komšiluku

Jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača automobila, nemački Porše planira da na automotodrumu Grobnik otvori svoj "On Track“ centar za Evropu.

"Grobnik i Platak, lokalitete u Rijeci kao i Opatiji, posetila je vrlo slojevita delegacija Poršea. Prvenstveno je tu reč o njegovim čelnicima iz ogranka za centralnu i istočnu Evropu, PCEE-a, Philipu Redenu i Theresi Schierbok iz Nemačke. U njihovom društvu bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su direktor Porše Inter Auta iz Zagreba Vedran Prasnikar, Hrvoje Lapić, menadžer Porše centra Zagreb i Matej Frntić, rukovodilac prodaje tog centra“, rekao je Vladimir Vujnović, portparol Automotodroma, piše Novi list.

Koliko god mogući dolazak Poršea jako je zagolicao maštu poklonika automobilizma, ali i svih drugih građana čija je želja da taj sportski objekat konačno "prodiše punim plućima“ od čega bi koristi imala šira zajednica, na Grobniku je i bez slavnih Nemaca neverovatno – prometno.

"Zahvaljujući novom asfaltu sve je više zainteresovanih poslovnih partnera iz Italije, Austrije, Nemačke, Švajcarske koji žele da rezervišu stazu za svoje potrebe u 2019. i 2020. godini. Pista i prateći sadržaji su praktično rasprodati za sve vikende 2019. godine, a odlična je situacija i sa rezervacijama za 2020. godinu“, naglašava Robert Žiković, zadužen za dogovaranje termina korišćenja Automotodroma.

Veseli što se za korišćenje kapaciteta "Grobnika“ zanimaju najuglednije svetske kompanije koje se bave proizvodnjom automobila, kao i komponenti namenjenih automobilizmu. Konkretno, svoje su upite za detaljnije razgovore uputili BMW, Mercedes, KTM, Akrapovič, Rimac i Pirelli.

Istina, za sada su najdalje otišli u Poršeu, a sklopi li se s njima ugovor, moraće da dođe do eliminisanja nekih drugih automobilskih giganata, jer konkurencija je u ovom slučaju ogromna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Porše zainteresovan da gradi svoj centar u Hrvatskoj

Izvor: Blic, 03.Okt.2018, 07:39

Jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača automobila, nemački Porše planira da na automotodrumu Grobnik otvori svoj "On Track“ centar za Evropu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.