Lizing računa na agrar i privredu

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lizing računa na agrar i privredu

Beograd -- Vrednost lizing tržišta u Srbiji porasla je 2011. godine za 23 odsto, na 322 miliona evra, saopštila je Asocijacija lizing kompanija Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, tom rastu doprinelo je povećanje plasmana u finansijskom lizingu gde je prošle godine ostvareno 257 miliona evra.

Rast je zabeležen u lizingu poljoprivredne mehanizacije, autobusa i lakih komercijalnih vozila, precizirali su u Asocijiaciji.

Ističe se i da je nastavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trend koji je Asocijacija uočila početkom druge polovine prošle godine tako da je prodaja na lizing u četvrtom kvartalu 2011. bila veća nego u istom periodu 2010. i u trećeg kvartala 2011. godine.

Ocenjuje se i da su klijenti bili oprezniji u sklapanju ugovora i odlučivali su se za nabavku vozila i opreme koja im je neophodna za kvalitetno obavljanje svoje delatnosti.

Asocijacija lizing kompanija Srbije najavila je da će u ovoj godini pre svega raditi na ostvarivanju saradnje sa asocijacijama poljoprivrednika, udruženjima preduzetnika, kao i sa privrednim komorama u Srbiji.

"Cilj je da se udruživanjem i saradnjom sa ostalim asocijacima upoznamo sa mogućnostima koje pruža lizing industrija", istakli su tom udruženja.

Asocijacija lizing kompanija Srbije je poslovno udruženje osnovano 2004. godine i okuplja 16 lizing kompanija i osam pridruženih članica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.