Kraj kolektivnog odmora, od danas 410 fijata 500L dnevno

Izvor: B92, 05.Nov.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj kolektivnog odmora, od danas 410 "fijata 500L" dnevno

Kragujevac -- Radnici u proizvodnji fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija počeli su da rade posle dve nedelje dodatnog kolektivnog odmora.

Kolektivni odmor im je odobrio poslodavac zbog smanjenja tražnje vozila.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata u FCA Zorana Markovića od danas će se u dve smene proizvoditi ukupno 410 fijata 500L dnevno, po 205 u svakoj smeni.

Marković je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da je dodatni kolektivni odmor dobijen zbog smanjene tražnje koja je uobičajena krajem godine i stava Fijata da ne proizvodi vozila za zalihe već po porudžbini.

"Zaposleni u FCA dobili su dodatni kolektivni odmor u trajanju od ukupno 15 radnih dana, iskoristili su 10, a očekuje se da će i preostalih pet dana odmora biti takodje u novembru. Inače, radnike od sredine decembra očekuje redovan zimski odmor koji traje do Božića", rekao je Marković agenciji Beta.

I ranije su zbog smanjene tražnje radnici FCA u Kragujevcu imali dane u mesecu kada ne rade tokom sedmice i koji su im bili plaćeni 65 odsto.

Prema oceni sindikata postignut je "napredak", jer je FCA sporazumom ovoga puta prvi put odobrio dodatni kolektivni odmor, a ti dani biće plaćeni u punom iznosu.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.