I pored visoke cene naftnih derivata, porast potrošnje (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2022, 13:55

I pored visoke cene naftnih derivata, porast potrošnje (AUDIO)

Nizak vodostaj Dunava otežava prevoz naftnih derivata, ali za sada ne utiče na snabdevenost naše zemlje benzinom i dizel gorivom. Barže se koriste sa manje od 40 odsto kapaciteta što usporava snabdevanje i poskupljuje transport.

Ipak, uprkos globalnoj neizvesnosti oko snabdevanja i cena sirove nafte, promet naftnih derivata u Srbiji povećan je u prvom polugodištu za 13 odsto, objašnjava u razgovoru za Radio Novi Sad generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tomislav Mićović.

Prošlog petka je pojeftinilo dizel gorivo i benzin za znatniju sumu nego što je to bilo uobičajeno prethodnih sedmica.

Koliko je na to uticao pad cena sirove nafte, brent je trenutno ispod 100 dolara i gde se Srbija nalazi u odnosu na region kada su maloprodajne cene derivata u pitanju?

Iako je bilo za očekivati da poskupljenje cena goriva utiče na obim prometa naftnih derivata, ovog puta to nije tako. U Srbiji je u prvih šest meseci ove godine potrošnja goriva veća nego 2021. za nekih 13 procenata.

Detaljnije u audio prilogu.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.