Eksplozija cena u Nemačkoj: Poskupeli jaja, ulje, kafa, benzin, povrće, nameštaj...

Izvor: B92, 24.Okt.2021, 11:38

Eksplozija cena u Nemačkoj: Poskupeli jaja, ulje, kafa, benzin, povrće, nameštaj...

Berlin -- Cene goriva skaču, pa ga tako Nemci sada plaćaju čak 28,2 posto više nego u istom mesecu prošle godine.

Nemački Savezni zavod za statistiku pokazao je kako je, osim u sektoru usluga, do poskupljenja došlo i u supermarketima, a potrošačka korpa za kupovinu koja je pre godinu dana koštala 100 evra, sada je gotovo 105 evra.

Kako prenosi Fenix Magazin, usluge frizera poskupele su 3,3 posto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u odnosu na prošlu godinu, a restorana 3,7 posto. U supermarketima se takođe može videti poskupljenje, a posebno se to može videti kod vegeterijanaca i vegana gde je povrće poskupelo čak 9,2 posto.

Hrvati se šale na račun rekordne cene goriva: Ovo su neke od najboljih fora

Od povrća se najveće povećanje cena javilo kod paradajza, čija je cena 32,8 posto veća. Jaja su poskupela 13,4 posto, kafa za 6,4 posto, a ulje za 15,2 posto. Zbog eksplozije cena žitarica tost hleb sada košta 10,2 posto više, a smrznuti kolači 7,1 posto više.

Alkohol i duvan s druge strane nisu preterano skuplji, pa se sada plaća 2,4 posto više, prenosi Večernji list.

Ukoliko se odluče za preuređenje stana, Nemci će sada platiti 3,5 posto više za nameštaj, lampe i kućne aparate nego što bi to morali prošle godine.

Dobra vest za Nemce je da su stanarine poskupele tek 1,4 posto, no, zato su troškovi održavanja i popravki porasli 6,1 posto, a gas za 4,4 posto. One koji se greju na lož-ulje dočekalo je ogromno poskupljenje od čak 38,1 posto.

Cene goriva nisu skočile samo u Hrvatskoj pa ga tako Nemci sada plaćaju čak 28,2 posto više nego u istom mesecu prošle godine, a litar benzina često košta i više od dva evra, prenosi pomenuti hrvatski medij.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EKONOMSKA KRIZA UDARILA JAKO: Cene eksplodirale - potrošačka korpa neizdrživa

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2021

Cene goriva skaču, pa ga tako Nemci sada plaćaju čak 28,2 posto više nego u istom mesecu prošle godine..Nemački Savezni zavod za statistiku pokazao je kako je, osim u sektoru usluga, do poskupljenja došlo i u supermarketima, a potrošačka korpa za kupovinu koja je pre godinu dana koštala 100...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.