Danas se završava spajanje grupacija FCA i PSA

Izvor: B92, 16.Jan.2021, 12:04

Danas se završava spajanje grupacija FCA i PSA

Milano/Pariz -- Spajanje grupacija Fijat Krajsler (FCA) i Pežo-Sitroen-Opel (PSA) biće danas formalno-pravno okončano.

To su najavile dve kompanije u zajedničkom saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Tim povodom u utorak, 19. januara, biće održana digitalna konferencija za medije kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će biti proslavljeno formiranje nove kompanije Stellantis.

Na konferenciji će govoriti glavni izvršni direktor kompanije Stellantis Karlos Tavares.

Pre toga, 18. januara, počeće trgovina običnim akcijama kompanije Stellantis na berzi Euronext u Parizu i berzi Mercato Telematico Azionario u Milanu.

Takođe, 19. januara počinje trgovina običnim akcijama kompanije Stellantis i na Njujorškoj berzi (NYSE), navedeno je u saopšstenju.

Akcionari FCA i PSA su 4. januara rekli "da" spajanju, čime se rađa četvrta najveća svetska automobilska grupacija.

Fijat Krajsler i Pežo-Sitroen-Opel su prošle godine odlučili da udruže snage kako bi se lakše izborili s izazovima u autoindustriji, kao što su troškovi finansiranja tehnologija za proizvodnju ekološki čistijih vozila i tržišna kriza izazvana globalnom pandemijom.

Kompanija Stellantis će, između ostalih, posedovati brendove Fijat, DŽip, Dodž, Ram i Maserati, kao i Pežo, Opel i DS.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RAĐA SE JEDNA OD NAJVEĆIH SVETSKIH AUTO-GRUPACIJA Ovo su svi Stelantisovi brendovi

Izvor: Blic, 16.Jan.2021

Spajanje grupacija Fijat Krajsler (FCA) i Pežo-Sitroen-Opel (PSA) biće danas formalno-pravno okončano, najavile su dve kompanije u zajedničkom saopštenju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.