Cene goriva u Srbiji dodatno pale

Izvor: RTS, 07.Feb.2020, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene goriva u Srbiji dodatno pale

Prosečna cena litre dizela na benzinskim stanicama u Srbiji u periodu od 20. januara do 3. februara smanjena je za 1,02 dinara, a benzina za 0,35 dinara, pokazuju statistički podaci Udruženja naftnih kompanija Srbije.
Trend pada cena goriva i u Srbiji i u zemljama u okruženju zadržan je i u nedelji koja upravo protiče, a Srbija je i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u samom vrhu na listi cena dizela i TNG-autogasa, dok kada je cena benzina u pitanju malo je iznad regionalnog proseka.

Udeo fiskalnih obaveza u prosečnoj maloprodajnoj ceni benzina u Srbiji je 56 odsto, u ceni dizela 53,6 odsto i ceni TNG-autogasa 46,7 odsto.
Pored fiskalnih obaveza u koje spadaju akciza, naknada za formiranje obaveznih rezervi, naknada za unapređenje energetske efikasnosti i PDV, proizvođači i trgovci derivata nafte u Srbiji (a naravno posredno potrošači) imaju obavezu da za svaki litar goriva koji stave na tržište plate i naknadu za markiranje goriva i naknadu za monitoring kvaliteta goriva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pale cene dizela i benzina u Srbiji

Izvor: RTS, 07.Feb.2020

Prosečna cena litra dizela na benzinskim stanicama u Srbiji u periodu od 20. januara do 3. februara smanjena je za 1,02 dinara, a benzina za 0,35 dinara, pokazuju statistički podaci Udruženja naftnih kompanija Srbije. . ...

Nastavak na RTS...

Dobra vest za vozače: PALE CENE GORIVA U SRBIJI, pogledajte za koliko će biti jeftiniji litar

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2020

To pokazuju statistički podaci Udruženja naftnih kompanija Srbije...Prosečna cena litra dizela na benzinskim stanicama u Srbiji, u periodu od 20. januara do 3. februara, smanjena je za 1,02 dinara...Prosečna cena benzina manja je za 0,35 dinara, a autogasa TNG za 0,04...To pokazuju statistički podaci...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.