Gorivo poskupelo u veleprodaji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2012, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorivo poskupelo u veleprodaji

BEOGRAD -

Gorivo u Srbiji danas je poskupelo u veleprodaji u proseku za jedan dinar, što će uticati i na poskupljenje naftnih derivata na benzinskim pumpama.

Benzin je skuplji za pola dinara po litru, dizel za 1,5 dinar, dok je lož ulje poskupelo za pet dinara.

U Udruženju benzinskih stanica Srbije ističu da će zbog poskupljenja u veleprodaji, gorivo već od sledeće nedelje poskupeti i na pumpama za isti taj iznos.

U tom udruženju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kažu da će, iako ne vide razlog za trenutno poskupljenje veleprodajnih cena, do promene cenovnika u maloprodaji doći čim budu potrošene količine nabavljene po starim cenama.

Do poskupljenja goriva u Srbiji će doći uprkos stalnim sniženjima cena nafte na svetskim berzama.

Po tom osnovu se mogućnost pojeftinjenja goriva poništava zbog pada vrednosti dinara u odnosu na evro i dolar, ukazali su naftnim udruženjima.

Nestabilnost domaće valute utiče na nemogućnost sniženja cene goriva, kazali su naftaši koji su poručiliu da bi, ukoliko bi kurs bio stabilizovan i cene nafte ostale na ovom ili nižem novou, gorivo u Srbiji sigurno pojeftinilo.
Pogledaj vesti o: Cena goriva,   Dinar

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gorivo poskupljuje u proseku za dinar

Izvor: Blic, 01.Jun.2012

Gorivo u Srbiji danas je poskupelo u veleprodaji u proseku za jedan dinar, što će uticati i na poskupljenje naftnih derivata na benzinskim pumpama...Benzin je skuplji za pola dinara po litru, dizel za 1,5 dinar, dok je lož ulje poskupelo za pet dinara...U Udruženju benzinskih stanica Srbije ističu...

Nastavak na Blic...

Gorivo poskupelo za jedan dinar

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2012

Gorivo u Srbiji danas je poskupelo u veleprodaji u proseku za jedan dinar, što će uticati i na poskupljenje naftnih derivata na benzinskim pumpama.

Nastavak na Radio 021...

Opet skuplje gorivo

Izvor: RTS, 02.Jun.2012, 09:07

Sirova nafta na svetskim berzama sve jeftinija, što obara cene goriva u svetu, ali ne i u Srbiji. Uzrok poskupljenju goriva u Srbiji mnogi vide u jačanje evra i dolara...Iako je sirova nafta na svetskim berzama sve jeftinija, što obara i cene na pumpama u većini evropskih zemalja i Americi, naftni...

Nastavak na RTS...

Opet poskupljuje gorivo u Srbiji

Izvor: S media, 02.Jun.2012

Benzin je od petka skuplji za pola dinara po litru, dizel za 1,5 dinar, dok je lož ulje poskupelo za pet dinara...U Udruženju benzinskih stanica Srbije ističu da će zbog poskupljenja u veleprodaji, gorivo već od sledeće nedelje poskupeti i na pumpama za isti taj iznos...Prednosti i mane "benzinaca"...

Nastavak na S media...

Gorivo poskupelo za jedan dinar

Izvor: 025info.rs, 02.Jun.2012

Gorivo u Srbiji danas je poskupelo u veleprodaji u proseku za jedan dinar, što će uticati i na poskupljenje naftnih derivata na benzinskim pumpama. Benzin je skuplji za pola dinara po litru, dizel za 1,5 dinar, dok je lož ulje poskupelo za

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.