Ko su prosečni kupci Dacia automobila? Statističari daju odgovor

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 13:58

Ko su prosečni kupci Dacia automobila? Statističari daju odgovor

Svaki drugi kupac ima između 55 i 74 godine.

Na početku, treba naglasiti da je sve počelo 1999. godine, kada je rumunski brend Dacia preuzeo Renault. Pet godina kasnije, počela je velika marketinška ofanziva sa Loganom, kada je ciljano veliko evropsko tržište.

Od te 2004. godine, Dacia je prodala više od 8 miliona vozila u 44 zemlje. Ko su onda kupci rumunskog brenda koji poznajemo po fer cenama?

Dacia je objavila zanimljive statističke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podatke. Dakle, 66% kupaca su muškarci. Svaki drugi kupac ima između 55 i 74 godine, a više od polovine nema dece u domaćinstvu.

Ali ovu statistiku počeo je da menja Jogger. Od svog lansiranja krajem 2021. godine, porodični karavan-krosover privukao je 55% kupaca mlađih od 54 godine, od kojih 47% ima najmanje jedno dete. Ogromna većina njih su muškarci koji žive na selu.

Njihov Jogger se uglavnom koristi za slobodno vreme zahvaljujući svojoj praktičnosti.

Prosečna starost kupaca električnog Springa je 52 godine, što je niže od prosečne starosti kupaca celog brenda (55 godina). Ovaj električni automobil ima 40% kupaca koji žive na selu, uprkos (samo) 230 km WLTP dometa.

Ali sa prosečnim kupcem Dacia vozila koji putuje oko 11.750 km godišnje, ili nešto više od 30 km dnevno, to je dovoljno.

Sandero je najprodavaniji automobil rumunske marke u Evropi, a u prvih šest meseci 2023. bio je drugi najprodavaniji automobil u Evropi. Kupuju ga podjednako i muškarci i žene, a žive uglavnom na selu.

Brend ima još jedan bestseler, Duster. Od 2018. godine, to je najprodavaniji SUV za kupce - fizička lica u Evropi. Najviše privlači muškarce od šezdeset godina koji žive na selu.

Funkcionalnost i robusnost su glavni faktori koji se traže u ovom SUV-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ko su prosečni kupci Dacije?

Izvor: AutoBlog, 03.Jan.2024, 00:01

Može se naglasiti da je sve počelo 1999. godine, kada je rumunsku marku Daciju preuzeo Renault. Pet godina kasnije, krenula je velika tržišna ofanziva s Loganom, kada je po prvi put ciljano i veliko evropsko tržište. Od te 2004. godine, Dacia je prodala više od osam miliona vozila u 44 zemlje....

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.