Uprkos sankcijama: U Iranu se i dalje pravi Dacia Logan prve genercije FOTO

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 14:04

Uprkos sankcijama: U Iranu se i dalje pravi Dacia Logan prve genercije FOTO

Osnovne konture automobila su nepromenjene, ali su prednji i zadnji deo temeljno redizajnirani.

U okviru međunarodnih sankcija Iranu, Renault je 2018. napustio tržište ove velike azijske zemlje, okončavši partnerstvo sa lokalnim proizvođačem SAIPA. Tokom saradnje dve kompanije, prva generacija Logana pod imenom Tondar 90 sklapana je u Iranu.

U toj zemlji su morali da nađu rešenje za proizvodnju automobila, jer, na kraju krajeva, ljudi moraju nešto da voze. Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je SAIPA odlučila da se upusti u avanturu sa novim-starim modelom.

"Novi" automobil je napravljen na bazi Logana prve generacije i nosi ime Cadila P90.

Kao što se vidi na fotografijama, osnovne konture su ostale iste, ali su prednji i zadnji delovi vozila temeljno promenjeni. Osim toga, unutrašnjost je obogaćena novom instrument tablom i ekranom multimedijalnog sistema.

Novi je i motor koji je uvela SAIPA. U pitanju je 1.6-litarski četvorocilindarski benzinac, koji razvija 115 KS i 147 Nm, a koji zamenjuje Renaultov motor od 105 "konja".

Trenutno se ugrađuje manuelni menjač, a uskoro stiže i automatski.

Dakle, prva generacija Logana je i dalje živa, jedanaest godina nakon što je prestala prodaja na većini evropskih tržišta.

Poređenja radi, objavljujemo i fotografiju originalnog Logana prve generacije:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dacia

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.