Snežni izazov: Duster vs. guseničar

Izvor: B92, 29.Dec.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežni izazov: Duster vs. guseničar

Dacia Duster spada među nejjeftinije terenske automobile na tržištu, ali da li se ovaj SUV u vožnji po snegu može meriti sa vojnim vozilom koji za prenos snage na put umesto točkova koristi "gusenice"?

Norveška je jedna od evropskih zemalja sa najdužom sezonom vožnje u zimskim uslovima. Zbog toga mnogi njeni stanovnici koriste vozila sa 4x4 pogonom naročito ako su prinuđeni da se kreću izvan asfaltnih puteva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Za terensku vožnju po snegu pojedini Norvežani nabavljaju čak i vozila specijalne namene, kao što je vojni guseničar. Norveški Bilkanalen hteo je da proveri da li običan SUV sa pogonom na sva 4 točka, poput Dustera, može da obavi zimski terenski posao jednako uspešno kao specijalno vojno vozilo.

Guseničar i Dacia imali su zadatak da savladaju istu deonicu šumskog zemljanog puta prekrivenog snegom. Testirani Duster ispod haube ima 1.5 litarski turbo-dizel motor, pogon 4x4 a opremljen je standardnim zimskim gumama.

Ako želite da saznate rezultat ovog duela, pogledajte sledeći video:



Vozili smo: Dacia Duster 1.5 dCi 4x4

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačia daster i gusjeničar na snježnom izazovu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Dec.2014

Dačia daster spada među nejjeftinije terenske automobile na tržištu, ali da li se ovaj SUV u vožnji po snijegu može mjeriti sa vojnim vozilom koji za prenos snage na put umjesto točkova koristi "gusjenice"?..Norveška je jedna od evropskih zemalja sa najdužom sezonom vožnje u zimskim uslovima....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.