Izvor: Nezavisne Novine, 26.Mar.2018, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Duster po prvi put na auto-salonu u Beogradu

Nova generacija SUV modela Dacia Duster predstavljena je posjetiocima na aktuelnom BG Car Show u hali 1.

Druga generacija rumunskog nikobudžetnog SUV-a imala je svjetsku premijeru u septembru na salonu automobila u Frankfurtu.

Dacia se odlučila za evolutivni dizajn pa se novi Duster spolja ne razlikuje previše od prehodnika.

Duster je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sada dobio kameru koja pokriva više uglova oko automobila, sistem za upozorenje na druga vozila u mrtvom uglu, vazdušne zavjese sa strane, karticu za beskontaktno otključavanje i startovanje motora i automatske farove.

Za vožnju van asfalta, na strmim trenima, tu su sistem pomoći prilikom spuštanja niz padinu i asistencija prilikom polaska uzbrdo.

Duster je opremljen i sistemom za nadziranje rada 4x4 pogona, kompasom i sistemom koji pokazuje ugao pod nagiba vozila u realnom vremenu.

Motorizacija obuhvata dva benzinca, SCe 115 i TCe 125, i dva dizelaša, dCi 90 i dCi 110.

Na sajmu u Beogradu novi Duster je izložen i u specijalnoj varijanti koju koristi Gorska služba spasavanja.

(b92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.