Kako vam izgleda nova Dacia Lodgy?

Izvor: B92, 19.Apr.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako vam izgleda nova Dacia Lodgy?

Dacia Lodgy imala je svetsku premijeru u martu, na auto-salonu u Ženevi, a u sklopu promotivne kampanje rumunska kompanija predstaviće svoj najnoviji model novinarima sredinom maja u Maroku.

Već na prvi pogled Dacia Lodgy izgleda modernije u odnosu na druge aktuelne modele ovog proizvođača i podseća na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Renault Grand Scenic, sa kojim deli gotovo identičnu dužinu od 4,5 metara.

Na prednjoj strani dominira velika maska hladnjaka i višeugaoni farovi koji zalaze duboko u prednje blatobrane.

Pozadi, peta vrata pokrivaju čitav zadnji deo vozila i spuštaju se nisko, do samog branika.

Dacia Lodgy će biti dostupan u verziji sa pet i sa sedam sedišta, a u rumunskoj kompaniji opisuju ovaj minivan kao "robustan i funkcionalan automobil, sa obiljem prostora u kabini, velikim prtljažnikom, udoban za sedenje čak i za putnike u trećem redu sedišta”.

Prtljažni prostor ima zapreminu od 207 litara u konfiguraciji sa svih sedam sedišta, preko 827 litara u verziji sa pet sedišta, do čak 2.617 litara u opciji sa samo dva prednja sedišta.

Lodgy ima u ponudi dva benzinska motora, i to novi 1.2 litarski turbo-punjeni TCe od 115 ks i 1.6 litarski MPI od 105 ks, kao i dva 1.5 litarska dCi dizel agregata od 90 i 110 ks.

Sredinom maja putujemo na prezentaciju ovog modela u Maroku, tako da uskoro možete pročitati i prve utiske iz vožnje Lodgy-ja.

Više fotografija možete pogledati u našoj Galeriji.

Pogledajte gde nastaju Dacia automobili.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.