Dacia povećava ulaganja u marketing

Izvor: Nacionalna klasa, 03.Apr.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dacia povećava ulaganja u marketing

Dacia će se u narednom periodu fokusirati na marketinške aktivnosti kako bi poboljšala prepoznatljivost marke, pošto je suočena sa smanjenjem rasta prodaje na evropskom tržištu.

Fransoa Mariot (Francois Mariotte), komercijalni direktor rumunske kompanije, koja posluje u sastavu Renualta, rekao je da bi rast prodaje ove godine trebalo da bude na nivou prošlogodišnjeg rezultata. On je izjavio Auto njuzu (Auto News) da će se strategija ove marke oslanjati na marketinške >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << napore “da bi se razvila familijarnost sa ovim brendom“.

I dalje treba da ulažemo u prepoznatljivost marke Dacija. Potrebno nam je da ljudi više znaju o našim proizvodima umesto da samo znaju za ime marke”, rekao je Mariot.

Dacia je izgubila deo tržišnog kolača u Evropi prošle godine usled stagniranja prodaje zbog zastarele ponude modela i slabe ponude u rastućem segmentu SUV modela, gde nudi samo Dustera.

Usporenje rasta prodaje direktno je povezano sa padom prodaje tog modela prošle godine, u vreme kada se njegov proizvodni vek približava kraju, a naslednik očekuje 2017. godine.

Dacia je na prostoru Evropske unije i zemalja iz sporazuma EFTA prošle godine povećala prodaju za 5,1%, na 382948 automobila, navodi se u podacima industrjskog udruženja ACEA. Uprkos tome, tržišni udeo kompanije oslabio je za 1%, na 2,7%, što je na nivou kompanije Kia.

Prodaja modela Duster umanjena je u 2015. godini za 1,8%, na 125227 primeraka, navodi se u podacima kompanije za tržišne analize JATO Dynamics.

Dacia je na Sajmu automobila u Ženevi ranije ovog meseca predstavila Duster, Sandero i Logan u ograničenim serijama, sa bogatijom opremom, koja obuhvata Bluetooth i USB konekcije, elektrifikaciju prednjih prozora, centralno zaključavanje i novu smeđu boju karoserije.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.