Dacia i dalje u uzlaznoj putanji u UK

Izvor: Autorepublika.rs, 07.Jul.2015, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dacia i dalje u uzlaznoj putanji u UK

Dacia je možda 2004. godine startovala kao pokušaj da se istočnoj Evropi ponudi jeftino vozilo, ali sada je reč o veoma konkurentnom proizvođaču sa jakom ponudom. Naravno, i dalje nije reč o premium vozilima, ali Dacia ponuda obuhvata više vozila različite namene i vrste. Štaviše, uspeh Velikoj Britaniji koja se najviše “opirala” prihvatanju Dacia vozila je takav da Dacia konstantno broji povećanje prihoda i ima sve veći deo tržišta.

Najveći uspeh je to što je svega 4% vozila prodato firmama, dok je ostalih 96% od ukupno 14.465 vozila iz prve polovine 2015. godine završilo kod privatnih korisnika. Šta to znači? Pa, kada na red dođe flotna prodaja, Dacia može da računa na veliki “bum” u prodaji. Samo je pitanje vremena kada će mnoge firme i institucije pritisnute merama štednje da zamene neka skuplja vozila za Dustere, Sandero i ostale modele ove rumunske kompanije.

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.